Resulta que el Consell de Govern ha aprovat la iniciativa que tindrà aplicació en la pròxima convocatòria d'oferta pública d'ocupació del Servei de Salut de Balears, mitjançant la qual la Conselleria traurà a oposició més de 4.000 places vacants per a les diferents categories, i on es sol·licita l'acreditació del Nivell B del català. Diversos metges ja han renunciat a la seva feina, no perquè no l'entenguin alguns, sinó per que se'ls hi demana fer un examen.
Desconec com funciona a Catalunya, desconec també si treballar en una comunitat autònoma en vers d'una altra o d'un hospital a un altre (sempre parlant de Sanitat Pública) te una diferència econòmica important o no. En cas afirmatiu, trobo adient que en comunitats autònomes, on el català és oficial, es sol·liciti aquesta acreditació i qui no la tingui, que se'n vagi a treballar al país del costat. Ja n'hi hauran que per treballar-hi faran un petit esforç.
A molts altres llocs dels Països Catalans s'exigeix també el nivell C de català.
A més, sembla ser que a aquests metges se'ls dóna una carència de dos anys. Suposant que el parlin però no el sàpiguen escriure, amb dos mesos estudiant tres horetes a la setmana en tindrien ben bé prou per aprovar sense problemes. I si no el saben parlar, doncs molt millor: que s'apuntin a un curs i l'aprenguin.
I com deia abans, poden marxar cap a Anglaterra, on falten metges. Allà segur que trobaran que els pacients estan tots disposats a canviar de llengua per ells...per respecte i per educació com fem aquí, és clar!
Via: Català Sempre
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada