dissabte, 4 d’abril del 2009

El Nou Calendari dels Grans Homes

Diversos filòsofs positivistes anglesos van redactar el 1892 l'anomenat The New Calendar of Great Men (Nou calendari dels grans homes), basant-se en les idees de Auguste Comte (1789-1857), considerat creador del positivisme i de la disciplina de la sociologia.

Aquest llibre no era sinó un diari santoral, en el qual es reemplaçaven els noms dels sants pel d'aquells científics o artistes que haguessin contribuït a l'avanç de la civilització. D'aquesta manera, Gutemberg, Newton, Leonardo, Mozart o Shakespeare van passar a ser els patrons protectors d'alguns dies concrets de l'any.

Atés que s'acosta la Setmana Santa, no seria tot més bonic si ens anéssim de vacances durant la Setmana Científica o la Setmana del Àtom Dividit?
La majoria no sabem ni de sants ni ens interessa, però el problema és que la societat sap tant dels científics com dels sants.
Així cal preveure que la iniciativa no prosperarà i només podrem aspirar a convertir en patrons protectors a personatges de la faràndula, com Belén Esteban, Jesús Mariñas, Isabel Pantoja o Pocholo fent el aeroplà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada