dimecres, 21 de gener del 2009

Investidura de Barack Hussein Obama: Discurs i 10 detalls per recordar.

En el moment del jurament d’Obama amb les “39 paraules” produït a les 18:05 hores, a Catalunya i per TV3 es va arribar a un 17,7% de quota de pantalla, i a Espanya en aquell moment 6,5 milions d’espectadors eren testimonis del jurament del nou president, equivalent a una quota de pantalla del 56,2%


A la mateixa hora que EEUU canviava de President, la Casa Blanca ho feia de lloc web.

I seguidament, 10 detalls per recordar l' investidura:

  1. La limusina anomenada bèstia desenvolupada per Cadillac.
  2. El vestit que portava la primera dama, Michelle Obama, de color daurat i amb jaqueta de la dissenyadora nascuda a Cuba Isabel Toledo.
  3. Tot Washington va viure l’obamanía des de primeres hores a qualsevol bar, gimnàs, carrer, antro i metro cridant la típica Yes We Cam !!! (si es pot).
  4. Una iaia de 68 anys va caure a les vies del metro a l’estació de Gallery Place, de la línea vermella i es va suspendre el servei. Està estable.
  5. Per altra banda, el Bye, bye Busch que s’escoltava en el vox populi, també va reflexar la fi i la marera en que una època s’acaba.
  6. Un barret va reviure totes les esperances dels afroamericans de l'època de Martín Luther King. En realitat no va ser el barret sinó qui el portava: la gran Aretha Franklin cantant My country is tis of thee.
  7. Després del barret era l’hora de les Bíblies i de la veritat. Obama va jurar el càrrec amb una de petita i color vermell, utilitzada pel mateix Abraham Lincoln.
  8. Un cop ja havia nou president, als EEUU no paraven de cridar i plorar, i a Kenia d’on era oriünd el pare de Barack Obama, els nens portaven el nom pintat a les seves galtes.
  9. L’ex vicepresident Dick Cheney va acabar el seu manament en cadira de rodes al fer-se mal a l’espatlla volen carregar caixes durant la seva mudança.

    Obama va seguir tota la tradició: anar a la capella, jurar amb la Bíblia en ma, donar un discurs emotiu... i no podia perdre's el dinar de protocol, on li van regalar un taçó de vidre amb l' imatge de la Casa Blanca.

  10. Com mana la costum, l’ex tenia que anar-se’n. George W. Bush, president durant vuit anys, va marxar amb un helicòpter oficial però no el de l’amo sinó en l’Executive One amb rumb a la Base Aérea d’Andrews.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada