divendres, 30 d’octubre del 2009

Per què no accepten que Cristòfol Colom poder era català?

No existeix encara un document on es demostri de manera irrefutable que Cristòfol Colom fos català, però cada cop si són més els estudis i les proves que així ho defensen.
De petit havia escoltat moltes vegades que Colom era de Tortosa. Al riu hi havia una illa anomenada Gènova (avui estaria pegada al barri de Ferreries a la llera dreta del riu) que va ser donada per Ramon Berenguer IV als genovesos quan el van ajudar a conquerir la ciutat als sarraïns.
També perque se sap que Colom s'encomava a la verge de la Cinta (patrona de Tortosa) i a la mare de Déu de l'Estrella, a qui està consagrada la catedral i que també és la patrona dels mariners catalans.
Recordar també que el terme de Tortosa abarcava casitot el delta: pobles com l'Aldea, Camarles, la Cava, Jesús i Maria i Sant Jaume d'Enveja, i que abans el riu tenia més cabal i era navegable, i totes les mercaderies anaven per allí.
Fins i tot havia sentit que el que va dir "Terra" era de Roquetes.
I Quico el Celio, el Noi, i el Mut de Ferreries canten una rondalla on diuen que Colom era de la Cava, ... i a més a més era dona.

Bé, doncs ara són investigadors d'EEUU, de Perú, de tot el món qui ho diuen.
Defensen que el Reis Catòlics volien castellanitzar el descobriment (una de tantes que ens han fotut als catalans), i per això van dir que era de Gènova, italià.
Amb novedoses técniques lingüístiques forenses veuen que parlava i escrivia un castellà estranger, ja que tot el diferent al Regne de Castella era considerat estranjer, com per exemple la Corona d'Aragó.
Llavors, la conclussió és que la seva llengua materna era el català oriental.
M'importa un "pepino" el que pensin els espanyolistes i els de la "una, grande y libre", aquí només es demostra una cosa: la catalanitat del personatge.
I les bestieses i animalades que van fer-se amb els indis va ser cosa dels soldats del Regne de Castella, i no dels mariners i navegants perque no era la seva feina.
Serà per això que els papers que guarda el Vaticà i que resoldrien molts de dubtes els tenen ben amagats, custodiats i inclús poder cremats ?.
L'Evangelització... hahaHA !!!. Però això ho explicaré un altre dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada