dimecres, 14 d’octubre del 2009

Conversa sobre l'Impost de Successions al féisbuc

Sociata - Dades per a la reflexió: L'any 2008 la Generalitat va recaptar, gràcies a l'impost de successions, 1.000 milions d'euros, que equivalen a 650 escoles bressol, 250 escoles de primària i secundària i 400 nous CAP's.
L'impost el paguen 90.000 persones. 60.000 d'estes persones paguen menys de 300 euros. Els 30.000 restants paguen la major part de l'impost (els que més tenen).
La pregunta real és "hem de fer un regal fiscal al 20% de les famílies més riques de Catalunya i deixar de prestar serveis públics? "
L'impost, en menor o major % el tenen tots els països de la UE (excepte dos i un és la Itàlia de Berlusconi).
Finalment, CiU, que aposta per la supressió de l'impost, no va ser capaç de treure'l en 23 anys de govern (molts amb majoria absoluta). Tampoc ara és capaç de dir quins serveis vol que es deixen de prestar.
A menys ingressos menys serveis, això està clar. Si volem ser un país avançat socialment, amb els millors serveis públics, cal que paguem impostos.
Nieto - Sembla que algú no se n'ha enterat que els rics no paguen impost de successions. Que els béns dels rics estan en mans de societats i es canvia la titularitat de les participacions en qualsevol moments, tributant a l'1 %. Una mica més de coneixement del sistema tributari us faria falta em sembla.
Nemo - Sr Nieto,No confongui a la gent, voste es refereixa les SICAV que son Societat d'Inversio de Capital Variable.De fet son societats anònimes que d'entre altres requisits han de tenir un capital social minim de 2.4MM euros. I sí, poden tributar a l'1% i no paguen impost de transmisions patrimonials pero NOMÉS QUAN ES TRACTA D'ACTIUS FINANCERS. Cas aquest últim molt remot ja que els actius financers poden camviar de mans sense camviar de titularitat. Però com vosté podrà entendre per a extendre'm més li hauria de cobrar.... Llegeix-ne mésPot ser al qui li falta coneixement del sistema tributari es a vosté.
Nieto - Sr. Nemo, hauria de dedicar-se a navegar pel fons del mar en loc d'opinar del que no té ni idea. Un ric que té les seves propietats en una societat, tan sols cal que transmeti les seves participacions al preu d'1 euro. Això no és una SiCAV, és la venda de participacions socials. Tregui el periscopi Sr. Nemo, potser així no s'ofegarà.
Per si pot il.luminar-lo un poc més, cerque el terme "societat patrimonial". Potser ho entengui millor.
Nemo - deu meu...
un 1 % o un euro? amb aquestes solucions tan fàcil i senzilles que voste proposa no pagaria impostos ningú
A partir de 1 de enero de 2.007 desaparece el régimen fiscal especial de sociedades patrimoniales en el Impuesto sobre Sociedades, de modo que éstas pasan a tributar con arreglo al mismo régimen que cualesquiera otras sociedades. Totalment il.luminat, 25% a 35%,L'unica societat que podria tributar al 1% a espanya es una SICAV.
Nieto - Sr. Nemo. Segueix confonent l'IRPF i l'Impost de Societats, amb l'Impost de Succesions i una venda de participacions d'una societat.Si Papa Rico, té una societat que té 4 finques de tarongers, 7 cases, 1 tractor i el que vulgui, la ven al seu fill per x pessetes.... A veure si se n'entera a quin món viu, i que els assessors fiscals no estan tan sols per fer declaracions de l'IRPF. ReDéu!
Nemo - Estem parlant d'aixo, de l'impost de succesions.Diferent es si es ven la societat del Sr Rico per 1 euro, això no es ni ser ric ni ni ser pobre aixo es frau.pero OK. ReDéu! :) que ja tinc son.
Nieto - Doncs, no, no és frau. La venda de participacions socials no és obligatori inscriure al REgistre Mercantil.I tot venia perquè els socialistes defenseu el manteniment de l'Impost de Successions amb l'argument del segle XIX de que els rics tenen herències.Doncs senyors, els rics de veritat no tenen herències. ... Llegeix-ne mésI a un assalariat que hereda el pis dels seus pares la broma li pot suposar entre 30 i 40 mil euros d'impostos, els tingui o no els tingui. Sempre queda el frau, com dieu, si no es porta pressa, no acceptar la herència i deixar passar el termini de prescripció de l'impost. A Lleis injustes, trampes de la pròpia llei.

I per cert, al fill del Sr. Rico, no li fa ni falta que compre la societat del seu pare, en que tingui poders ja en té prou. I no cal que en sigui administrador, no sigui que consti al Registre Mercantil. Que temerària és la ignorància!
Nemo - eic ! que tu no en tens prou en una sortida digna? cadascu que llegeixi i es formi l'opinio!
Nieto - Doncs això mateix, que cadascú llegeixi i opini si l'impost de successions és un impost "progre" i "guai" o "confiscatori" i "poc ajustat a la realitat econòmica"..

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada