dissabte, 15 d’agost del 2009

40 anys de la portada mítica d'Abbey Road dels Beatles


El passat dissabte 8 d'agost, a les 10,35 h. es van complir 40 anys de la famosa portada.

La foto la va fer Ian Macmillan, amic de John Lennon, i ha estat imitada en milions d'ocasions. En el lloc on es va fer, Saint John's Wood, al nord de Londres, atrau cada any 150.000 turistes-pelegrins.

Es pot comprovar que els quatre Beatles apareixen en fila, com escenificant un seguici fúnebre. John Lennon va vestit de blanc: és el predicador o sacerdot, Ringo va de dol, és l'amic del difunt. George Harrison va vestit amb un roba vaquera i informal: és l'enterrament. I Paul és l'únic dels quatre que va descalç i camina amb els ulls tancats.En moltes cultures orientals, els difunts són cremats descalços. A més, el seu pas està descoordinat respecte a la resta dels Beatles, com si no pertanyés a la processó.

Per últim, el cotxe negre estacionat a la dreta, en segon pla, sembla un cotxe fúnebre o un carro de policia, la qual va tenir el sigil adequat per no revelar la mort de McCartney.
Abbey Road té força trànsit, i tan sols es van treure 6 fotos. El Volkswagen (amb la matrícula LMW 28IF) solia estar aparcat allà sovint i era propietat d'algú que vivia en els pisos del costat de l'estudi.

Els vestits, eren simplement els que portaven els Beatles aquest dia a l'estudi. McCartney, que vivia bastant a prop, havia aparegut amb sandàlies, i de fet en alguna de les fotos les duu posades.

Simplement com una última curiositat, la contraportada del LP correspon a un cartell del carrer que va desaparèixer fa temps. La paraula BEATLES s'afegí posteriorment a una foto del cartell, també d'Ian McMillan. La taca borrosa blava que es veu a la dreta és de fet una noia amb vestit curt i boniques cames.



Com heu comprovat al video, és tota una història aquest pas zebra. Tanmateix, existeix una web cam les 24 hores del dia aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada